Onko raha kaiken pahan alku ja juuri?


Raha on aina sellainen asia, joka herättää keskustelua. Yleisin keskustelun aihe on se, että rahaa ei ole. Tämä, että rahaa ei ole, se on yleensä se pahin, joka taas aiheuttaa eripuraa niin ihmisissä, yrityksissä, yhdistyksissä ja politiikassa.

Tässä Ville Iivarinen kertoo näkemyksiään rahasta, helmikuussa 2010.

Tämän nähtyäni olen sitä monta kertaa ihmetellyt, ettei sitä rahaa ole tai sitä riitä kaikille, kun sitä voi luoda aina tyhjästä lisää. Se on sitten toinen asia, että miksi eletään aina velkavankeudessa.

Mutta toisaalta, niin kuin puolisonikin sen hyvin tässä esitti, että kun on olemassa näitä tahoja, jotka oikeasti kerjäävät sitä rahaa tassu pystyssä, että rattaat pyörisivät, esimerkkinä nyt kirkot, ehkä he eivät sitten vaan rukoile tarpeeksi.

Nyt kun kirkkokin tuli mainittua, niin huomasin tässä otsikon KD nuorten vuosikokouksesta, että Kirkon verotusoikeudesta on luovuttava – tilalle hyväntekeväisyysvero. Käykö tässä sitten vähän samalla tavalla kun TV-lupamaksuille, koska kaikilla ole tai ollut televisiota, niin tehdään tästä jonkinlainen yleisvero, joka sitten koskettaa kaikkia, niin tämä haiskahtaa vähän samanlaiselta, koska juuri ollut otsikoissa, että ennätysmäärä suomalaisia ei kuulu enää kirkkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *