Autotehtaan sankari etsii töitä lähempää Turkua

Ei minulla varsinaisesti mitään hätää autotehtaalla ole, autotehdas on hyvä ja mukava työpaikka, mutta pitkät työmatkat ovat alkaneet syömään vähän miestä.

Olen kohta 35 vuotias työtä pelkäämätön mies. Olen tällä hetkellä Valmet Automotivella, kokoonpanossa töissä, joten fyysinen vuorotyökin on minulle tuttua. Etsin töitä lähinnä tuotannon, teollisuuden tai tekniikan aloilta, Turusta tai lähialueelta, hyvien kulkuyhteyksien päästä. Mielellään kokoaikaista ja pitkäaikaista, toisin sanoen vakituista työpaikkaa. Käytännössä katsoen, työ kuin työ melkein kelpaa (pois lukien ’feissaaminen’ ja puhelinmyynti), kunhan palkkatoive (11,30-13,90 e/tunti) toteutuu, mutta palkkatoiveestakin voi neuvotella, ettei se ole mitenkään kiveen hakattu.

Valmet Automotive on hyvä ja mukava työpaikka, vaikka työ ja tehtävät ei varsinaista rakettitiedettä olekaan, niin hyvien ja mukavien työkavereiden avulla päivät sujuvat vaivattoman nopeasti.

Miksi sitten etsin uutta työpaikkaa? Syy löytyy työmatkoista, jotka ovat liian pitkät, sekä ajallisesti, että taloudellisesti. Pitkät työmatkat haittaavat myös harrastuksia ja sosiaalista elämää, koska aika-ajoin tuntuu, ettei aika riitä kuin nukkumiseen, töissä käyntiin ja laskujen maksuun. Pitkät työmatkat haittaavat myös haaveitani ja unelmia.

Kun ajattelee koko vuotta, niin työmatkoihin menee ajallisesti noin kuukausi
Kun ajattelee koko vuotta, niin työmatkoihin menee ajallisesti noin kuukausi

Miksi en muuttaisi sitten Uuteenkaupunkiin? Siihen on montakin syytä. Ensimmäisenä mainittakoon asuntopula, ja jos asunnon sattuisi löytämään, niin useimmiten vuokrataso on samaa luokkaa mitä Turussa. Toisekseen olen haaveillut suorittavani kesken jääneet opinnot loppuun työn ohella, niin sekään ei oikein onnistu, koska Uudestakaupungista ei löydy sellaista linjaa, jota opinnot koskevat ja sitten jos opiskelisin Turussa ja kävisin samaan aikaan autotehtaalla töissä, niin se kuulostaa melko mahdottomalta yhtälöltä. Ja viimeiseksi, olen ajatellut alkaa sivutoimiseksi yrittäjäksi palkkatyön ohella, niin nämä pitkät työmatkat eivät sovi oikein siihenkään ja yritysideakaan ei oikein sitä tue, että asuisin Uudessakaupungissa, kun potentiaaliset asiakkaat ovat taas Turussa, Tampereella tai pääkaupunkiseudulla.

Nämä liian pitkät työmatkat ovat tosiaan se, mikä syö miestä. Jos ajattelee, että päivästä menee 4 tuntia siihen, että pääset töihin ja takaisin, niin minusta se on aivan liian pitkä aika. Mielummin käyttäisin tuon ajan esimerkiksi itseni kehittämiseen.

Toisaalta pitää olla tyytyväinen siihen, että on työpaikka, vaikka tällä hetkellä olo tuntuukin vähän siltä, että on puun ja kuoren välissä, kun menohaluja olisi itsensä kehittämiseen, opiskeluun ja yrittämiseen, niin se ei vaan tällä hetkellä tunnu kovin todennäköiseltä, että se onnistuisi.

Jos kuitenkin luet tätä, niin tätä ilmoitusta saa jakaa ja kertoa myös kavereille, että olen etsimässä töitä mielellään Turusta. Ja jos sopiva paikka löytyy, niin olisin valmis maksamaan myös nimellisen löytöpalkkion.

Avaa ja lue koko ansioluetteloni tästä.

Lisätietoa minusta löytyy osoitteesta about.me/jussi.jokinen.

Mahdolliset yhteydenotot sähköpostiin, osoitteeseen jussi.k.jokinen[at]gmail.com.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *