Ihmisten muutoksenvastaisuus ja samanaikainen holhoaminen

On huomioitavaa, että olen kirjoitushetkellä järkyttävän flunssan alla. Ei ole tällaista miesflunssaa ollut sitten miesmuistiin, enkä toivo tällaista olotilaa edes pahimmalle vihamiehellenikään. Mutta jotenkin tuntuu, että olen ollut asian suhteen aivan liian hiljaa, ihan liian pitkään. Mitä yhteiskunnassamme oikein tapahtuu? Natiseeko yhteiskuntamme liitoksistaan ja miten annamme tämän kaiken tapahtua, katsomalla vaan vierestä ja olemalle tekemättä mitään asioille.

Ajatus kirjoitukseen lähi ystäväni Facebook-päivityksestä, jossa hän otti kantaa mm. lihagateen, sateenkaarilippuihin ja joulukirkkoon. Häntä suoraa lainatakseni, että ottaa koville. Uhkaako omaksuttua identiteettiä, kun vuosisataisia perinteitä uhataan. Tulee mieleen suhteessaan hakattu, joka mieluummin tyytyy tuttuun ja turvalliseen alistettuun asemaansa kuin kohtaa uuden maailman, jossa on helpompaa olla oma itsensä vapaana. Kun haetaan vapautta osalle, sitä haetaan kaikille. Jokaiselle oikeutta olla omanlaisensa, myös sille jolla on vakaa omaksuttu identiteetti lihaasyövänä kristittynä heterona. Kuin sille, jolla on parempi olla toisenlaisena. Keneltä se on pois, jos jokaisella on hyvä olla tässä maailmassa.

Näitä nyt on tottakai muitakin, on esimerkiksi,

  • Greta Thunbergin ilmastotalkoot ja sitä myötä käyty keskustelu ilmastoverosta.
  • Maahanmuutto, perussuomalaisten kestosuosikki ja siitä seuranneet karkoituspäätökset, jotka ovat johtaneet ihmisten kuolemiin omassa kotimaassaan
  • Kasvua kannabiksesta -kansalaisaloite
  • Husun tuulesta temmatut ja tekaistut taksisuhailut
  • Postilakko

Näitä tulee päivä päivältä enemmän, joka kuukausi saadaan aikaiseksi uusi kohu jostakin. Sitten jos asiaa ajattelee otsikkojen tasolla, niin,

  • Yrityksille tulossa maastapoistumisvero – Saramo: ”Tämä hallitus torjuu aggressiivista verovälttelyä, veronkiertoa ja haitallista verokilpailua”
  • Tiedot salaisista neuvotteluista vuotivat julkisuuteen: näin työntekijän asemaa halutaan heikentää – lomarahatkin vaarassa
  • Tutkimus: Vero-oikeuden professorit ja tutkijat myyvät lausuntoja, joiden tavoitteena on yritysten verovälttely – ”Palkkiot voivat olla kymmeniä tuhansia”
  • Väitöstutkimus: Taloudellinen eliitti saa sisäpiiritietoa, lobbaa lait ja hallitsee Suomea

Vaikea sanoa, että johtuuko tämä informaatioähkystä, että kaikki tämä tieto on kaikkien saatavilla vai mistä, mutta minusta yhteiskuntamme on menossa huolestuttavaan suuntaan. Ja miten minusta tuntuu, että tämä on mennyt jo vähän ihmisten pelottelun puolelle, että jos et nyt tee näin kuin me teille sanomme, niin sitten ei hyvä heilu.

Tarvitsemme muutoksen tuulia ja uusia näkökulmia, mutta se ei auta, jos olemme koko ajan toinen toistemme kurkussa kiinni, että sinä olet tässä asiassa väärässä. Sitten keskustellaan asiasta kuukauden päivät ja todetaan, että olimme ehkä molemmat vähän väärässä ja jatketaan sillä samalla kaavalla kuin tähänkin asti, jolloin mitään muutosta ei tapahdu mihinkään suuntaan.

En sitä sano, etteikö meillä Suomessa olisi hyvin asiat. Mutta miksi tyytyä hyvään, kun voisi saada paljon parempaakin. Mutta se vaatii rohkeampaa politiikkaa.

Sen verran täytyy vielä lisätä, vaikka ehdin tämän jo kertaalleen julkaisemaan, että on melko jotenkin ironista minun mielestä, että kaikesta leikataan, mutta silti meillä on varaa ostaa 64 hävittäjää.

Miettikää nyt hyvät ihmiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *