Veden yksityistäminen – Voiko tyhmempää ideaa enää olla ja eikö Carunasta mitään opittu

Tästä tulee paljon lyhyempi teksti, mitä edellisestä, toisin sanoen aika tynkä, koska eihän tässä ole järjenhiventä.

Pysähdytään hetkeksi miettimään, että mitä Carunan kanssa kävi. Luulen, ettei suurimmallakaan osalla teistä ole niistä kaupoista mitään hyvää sanottavaa.

Nyt tapetilla on vuorostaan vesi, joka on kaiken elämisen perusedellytys ja nyt se halutaan vuorostaan yksityistää. Tämähän on täysin absurdi ajatus, että se kuka tällaisen aivopierun on saanut, niin saisi kyllä hävetä. Miksi kukaan haluaa sitä, että vedellä pitäisi päästä joku yksityinen toimija tekemään bisnestä? Tämä on minusta jo vähän sairas ajatus, mutta tulevaisuushan sen tulee näyttämään mikä rooli makealla vedellä tulee vielä olemaan ja kuinka arvokkaaksi luonnonvaraksi se vielä tulee, kun nyt jo kärsitään makean veden puutteesta ympäri maapalloa.

Nyt niitä valoja päälle! Nyt on aika toimia ja aktivoitua, että saadaan kumottua tällaiset suunnitelmat. Itseäni lainatakseni, niin tällä menolla Suomi on seuraavan vuosikymmenen päästä sellainen Albania, että ei ole toista. Verot on jo nyt tapissa ja kaikki yksityistetään, niin eihän täällä kohta pysty elämään. Sitten levitellään eduskunnassa käsiä, että miten tässä näin kävi?

Hyvää ystävääni lainatakseni, hän tätä HS:n uutista kommentoi somessa näin,

Haukkukaa vaan kommunistiksi, mutta veden- ja sähkönjakelun pitäisi olla julkisia palveluita.

Hän on minusta ihan oikeilla jäljillä tässä, ettei tässä tosiaan ole järjenhiventä, että kaikki myydään. Ottaen sitten huomioon nämä Suomenkin ”hyväveliverkostot”, joitahan siis ei tottakai Suomessa ole, eipä. Sitten nämä kaivosyhtiöt, Talvivaarat ynnä muut, jotka louhivat sen minkä voi ja ehtivät ja jättää siitä syntyvät jätteet meidän huoleksemme.

Aika villiksi on Suomessakin meno mennyt. Se on sitten toinen asia, että kuinka pitkään näin voidaan enää jatkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *